Bye bye stres!

Hello!

Dali vam se ikada dogodilo da vam se nakupila hrpa prašine,da su vam obrve vapile za uređivanjem,da su kave s prijateljicama ostale nepopijene…? Da ste prezauzeti i pod velikim stresom? Žene se uvijek trude biti dobre cure,supruge,majke,zaposlenice,studentice i sl,mogla bi do sutra nabrajati…Često zaboravljamo na sebe jer želimo sve moguće obaveze ispuniti najbolje što znamo,ali to je naravno nemoguće. Stres uzima svoj danak i tada nam visi nad glavom kao neka sjena. Muškarci se stresa rješavaju lakše,barem ja tako mislim. Pivo s dečkima,odlazak na nogoš,u teretanu ili piljenjem u kompjuter (čast izuzecima!). Svi smo mi i različiti i svakoga nešto opušta. Ovaj post zapravo pišem svima koji su pod stresom,svima kojima trebaju barem pola sata za sebe,i zapravo i sebi. U nastavku dajem par ideja i prijedloga kako se što efikasnije riješiti stresa i govorim isto i sebi kako bi trebala ubuduće 😀 Htjeli mi to ili ne stres loše utječe na naše zdravlje i zato trebamo dobro promisliti prije nego li odlučimo da taj dan nećemo ni pola sata izdvojiti za sebe,za toplu kupku,za kavu s prijateljicama,za sat joge i sl…Opustite se jer vi to zaslužujete!

1. Hobij – sad bi se neki namrštili i rekli : Pa otkud mi još vrijeme i za hobij??. Vjerujte, hobij vam pruža zadovoljstvo jer tada radite samo ono što vi volite. Bilo da ćete izrađivati nakit, peći kolače, plesti, šivati, fotografirati, biciklirati važno se prepustiti i izabrati si hobij koji je upravo za vas. Osmijeh na licu nakon bavljenja stvarima koje volite je zagarantiran. Mene opušta između ostalog i nizanje najsitnijih perlica na buduću narukvicu. Imam osmijeh od uha do uha kada je moj komad nakita gotov,ili kad npr neki premet ukrasim sa divnom salvetom.

2. Dobro štivo – ako ste jedna od onih koje ne vole čitati preskočite ovaj dio 😀 Dobra knjiga nam pomaže da se opustimo, da odlutamo mislima u neki drugačiji svijet, da možda živimo neki drugi život, da izgrađujemo našu maštu… Još ako se zavalimo u najdražu fotelju ili udoban kauč, skuhamo si zeleni čaj,ma gdje će nam biti kraj? Tu naravno spadaju i omiljeni časopisi.

3. Sport– prije sam se uvijek bavila sportom i puno bolje sam se osjećala. Pilates i trčanje su jako dobro utjecali na mene. sada ne vježbam već dugo i tristo puta sam samu sebe zbog toga prekorila. Uskoro krećem na jogu i presretna sam zbog toga! Sport treba birati prema nekim svojim afinitetima i ako npr mrzite trčati,tada odaberite nešto laganije. Povedite prijateljicu,sestru, mamu ili jednostavno krenite same i rezervirajte to vrijeme samo za sebe. Osjećati ćete se poletnije,zadovoljnije i sigurno ćete bolje spavati!

4. Spa večer – Kupite maske za lice,skuhajte fini čaj,upalite opuštajuću glazbu (predlažem Maksima Mrvicu – obožavam ga slušati ), upalite mirisne svijeće i spa večer neka počne. Još ako je u dobrom društvu –  idealno! Ako se odlučite same ili sa svojom boljom polovicom, napunite kadu (ja je nažalost nemam :S) s mirišljavom kupkom, morskom soli,dodajte par kapi eteričnog ulja,otvorite bocu najdražeg vina i savršena večer je zagarantirana!

5.Eterična ulja – maloprije sam ih spomenula. Predlažem ulje lavande koje je dobro između ostaloga i za smirivanje i opuštanje. Stavite ga malo na slijepoočnice i umasirajte ga,zatvorite oči,pustite omiljenu glazbu i otplovit ćete u svijet u kojem je sve savršeno.

Eto ovu su samo neki od prijedloga koji meni pomažu. Iako,moram priznati da me najviše opušta i smiruje odlazak u moje omiljeno selo,i boravak u prirodi. Ljetos sam s prijateljicom otišla na kupanje na Dunav,na osamu gdje nikoga nije bilo,samo priroda,tišina i zvuk ptica…mir i spokoj. Savršenstvo. Evo sad malo fotki mog petljanja sa zakovicama i par stvarčica koje mene opuštaju.A danas ću presađivati cvijeće i  odoh u zoo i na svoj omiljeni kolač!

Lijepu nedjelju želim!

Jučerašnji diy

Izašao je danas novi “Dom i dizajn”,trk po njega!

Kupila nove salvete i kaliće za cvijeće (blažen bio Kik :).

Knjiga,turska kava i svijećice <3

About rainbow flower

Vesela,kreativna,znatiželjna,osjećajna,zaljubljena u život...:)

6 Comments

  1. bome si fino ispimpala hlačice. 🙂 odakle si naručila zakovice, s eBaya? 😀 a što se vremena tiče, vapim za stresnim vremenima kad nisam imala vremena ni prdnuti (doslovno). 😀 sad ga imam i previše, diplomirala sam i traži se posao.

  2. tnx 😉 ebay naravno-uvijek i za sve 😀 joj ajmo se mijenjati! mene fakultet,njihova organizacija i nepravda tamo izluđuju! sretno s pronalaskom posla.

  3. u početku si trebala napisat umjesto naprajanja šta se sve žene trude bit- žena, majka, kraljica hahahahaha
    a na kraju ispadne samo privjesak XD XD XD

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *


3 + pet =