Diy darovi – salvetna tehnika

Pozdrav!

Vjerujem da ste već osmislili darove za svoje najdraže,izradili ih ili kupili,no ja ću vam svejedno pokazati par ideja za diy darove. Nikako nisam stigla prije. Mogli ste već primjetiti da volim salvetnu tehniku,tako da sam se i odlučila par darova izraditi upravo s tom tehnikom. Neću vam pisati postupak za sve jer sam već par puta o tome pisala na blogu,već ću staviti linkove da se bolje upoznate s ovom zanimljivom tehnikom.

Okvir za sliku

Kupila sam obični drveni tamnosmeđi okvir za sliku,prebojala ga bijelom akrilnom bojom (ne kistom,nego tapkanjem spužvicom), ostavila da se osuši,izrezala leptiriće sa salvete (obavezno odvojite bijeli dio!), stavila ih na okvir pomoću drvofixa,vode i kista,te nakon sušenja prelakirala (lakom na bazi vode) i dodala srebrne šljokice. I još izradite vama dragoj osobi fotku,lijepo upakirate i super dar je tu!

IMG_0421

IMG_0581

IMG_0582

IMG_0583

IMG_0447

Slika na drvenom crijepu

Drvene crijepove možete nabaviti u razno raznim hobi artovima i centrima. Izrezala sam željeni motiv sa salvete,te nisam ostavila oštre rubove već sam malo kidala salvetu s ruba. Nanijela ga na otp. sredinu crijepa pomoću drvofixa.vode i kista. Pustila sam da se dobro osuši. Bijelu akrilnu boju sam pomiješala sa zelenom temperom i nanijela na ostatak crijepa tapkanjem spužvicom. Pustila sam da se osuši,te na kraju prelakirala i dodala bijelu vrpcu da se slika može objesiti.

IMG_0448

IMG_0518

IMG_0577

IMG_0449

Ukrasni stakleni tanjur

Ovaj tanjur sam radila obrnutom salvetnom tehnikom. Izrezala sam željeni motiv sa salvete te umjesto da sam ga nanijela s prednje strane,nanijela sam ga sa stražnje i to tako da motiv gleda prema naprijed. Nakon toga sam pustila da se dpbro osuši,te sam na salvetu i preostali dio tanjura nanijela bijelu akrilnu boju pomiješanu sa žutom i zelenom temperom. Nakon što se osušilo prelakirala sam ga i to je to! Tanjur mi je nekako najljepši.

Od ovakvog običnog tanjura…

IMG_0428

…do ovakvog!

IMG_0573

IMG_0574

IMG_0576

Rado bi vam pokazala i što sam prijateljicama napravila,no ipak neću jer prate blog! :* Nakon blagdana vam pokažem,može poslužiti i kao ideja za rođendanski dar i sl.

Evo linkova za salvetnu tehniku:

https://rainbow-flower.net/salvetna-tehnika/

https://rainbow-flower.net/diy-jaja-ukrasena-salvetnom-tehnikom-gnijezdo/

https://rainbow-flower.net/boje-snova-shabby-chich-crackle/

https://rainbow-flower.net/salvetna-3-d-tehnika/

Nadam se da vam se post svidio!

About rainbow flower

Vesela,kreativna,znatiželjna,osjećajna,zaljubljena u život...:)

8 Comments

  1. Odlična ideja, odlična izvedba, svaka čast. Ja sam sva sakata za DIY projekte i kad gledam tuđe radove, svi su mi puno ljepši nego što moji ispadnu tako da se ne upuštam prečesto u takve projekte.Sretan Žićbo!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *


četiri × 6 =