Diy šumeće “kugle” za kupanje

Hello!

Jučer sam pisala o kiši,a danas bi mogla kukati o snijegu. Prosto ne vjerujem da je toliko napadao?!  Sad ga se nećemo riješti joooj….

Evo kao što sam i obećala mog malog diy kozmetičkog projekta,ako se to uopće može tako nazvati. Jedna od mojih čitateljica mi je poslala link na Šminkericu  (http://www.sminkerica.com/) s receptom za pripravljanje diy šumećih kugli za kupanje. Razlog zašto sam riječ kugle stavila u navodnike je zato jer je meni to ispalo doslovno sve osim oblika kugle. Jako teško sam ih formirala,ne znam iz kojeg razloga. O “kuglama” više u nastavku. I da,moji su se blijedo gledali i pitali se u sebi kakve to pokuse izvodim.

Svi sastojci i pribor na okupu

IMG_3540

Sastojci:

– 1 žlica maslinovog ulja

IMG_3541

– 2 dcl soli (morske ili kuhinjske); ja sam koristila ovu sol za kupanje (možda je u tome bila greška)

IMG_3542

– 1 žlica mirisnog ili eteričnog ulja (ja sam koristila lavandino)

IMG_3543

– 2 dcl gustina

IMG_3546

– 2 dcl limunske kiseline

IMG_3547

– 4 dcl sode bikarbone

IMG_3548

– boja za hranu ili ekstrakt (ja sam koristila limun i naranču)

IMG_3544

 

IMG_3554– 2 žlice vode

– suhi cvijetići lavande

Potreban pribor:

– posuda u kojoj ćete miješati sastojke

– čaša,najbolje od jogurta po koj ćete mjeriti potrebne sastojke

– žlica za miješanje (ja sam dio samo sa ovom žlicom miješala,a onda sam uzela plastičnu)

IMG_3549

Priprema:

– sve suhe sastojke – sodu bikarbonu, limunsku kiselinu, gustin i sol pomiješajte u plastičnoj posudi

IMG_3551

– po želji dodajte sušeno bilje

– tekuće sastojke (vodu, maslinovo ulje, mirisno ulje i ekstrakt) pomiješajte u čaši

– žlicom polagano dodajte tekuće sastojke u suhe, smjesa će burno reagirati pa budite brze s miješanjem. Za ovaj proces potrebno je strpljenje, dakle dodajte prvo jednu žlicu pa brzo miješajte, a zatim drugu pa ponovo brzo miješajte.

– nakon što ste dodali drugu žlicu tekućih sastojaka uzmite smjesu u ruke i pokušajte stisnuti. Ako se smjesa stapa nije potrebno dodavati više tekućine, a ako se mrvi oprezno dodajte još pola žlice. Količina potrebne tekućine ovisi i o vlažnosti zraka, stoga je najbolje nakon druge žlice pokušati oblikovati kuglicu

Dobit će te ovakvu smjesu:

IMG_3553

– rukama oblikujte kuglice, posložite ih na ravnoj površini i ostavite da odstoje 24 sata. Nakon 24 sata kuglice će biti čvrste ?? (ovo je upitno jer moje ni sad nisu potpuno čvrste) i spremne za korištenje

 • E sad moram napisati kako je to kod mene teklo. Pridržavala sam se svih sastojaka,lijepo miješala kako je i bilo rečeno,no pojavio se problem kada sam smjesu probala oblikovati u kuglice. To je bilo potpuno nemoguće i sve mi se raspadalo. Kako nisam htjela dodavati ponovno sve tekuće sastojke ( jer sam imala i željenu boju,a i cijela mi je kuća mirisala po lavandi) dodala sam maslinovog ulja. I ponovno pokušala oblikovati kuglicu i iako je ovaj puta smjesa bila malo kompaktnija ponovno to nije bilo moguće. Moja greška je vjerojatno što nisam još vode dodala. Ono što mi je trebalo biti zabavno i opuštajuće dobrano me naživciralo. Kuglice je bilo prosto nemoguće oblikovati i onda sam posegnula za raznim oblicima od kojih su se samo neki ispostavili dobri. Svoje “kugle” za kupanje sam napravila kako sam znala i mogla i iskreno,ne znam da li bi se uopće ponovno odlučila praviti ih. Jer sam sva bila umuljana od tog praha,jer mi se sve mrvilo po sobi i jer nisam mogla nikako dobiti željene oblike. I dio sam smjese zafitiljila u kantu.
 • Moram napisati da sam oduševljena njihovim mirisom (već mi se miris lavande zgadio) i time kako su stvarno šumeće i kako obavljaju svoju funkciju. Evo fotki mojih “kugli”. Ako se odlučite praviti svoje javite kako je ispalo.

IMG_3674

IMG_3677

IMG_3679

IMG_3681

IMG_3683

IMG_3684

IMG_3685

Ova slika mi je presmiješna,tj ovaj papirić. Kako sam “pametna” sušila sam te kugle u svojoj sobi. Kao – pa miris lavande umiruje i ne smeta mi pa zašto ne bi bile u mojoj sobi? Greška! Nemojte to raditi,osim ako ne obožavate intenzivne mirise. Ja doslovno nisam mogla disati i usred noći sam ustajala,nosila ih u hodnik i poznavajući svoje koji vole sve vidjeti i pipnuti napisala sam ovo 😀

IMG_3693

IMG_3697

IMG_3699

 

IMG_3702

IMG_3704

Evo kako se to lijepo mrvilo:

IMG_3707

IMG_3708

IMG_3710

IMG_3712

Ćaos,odoh spavati zimski san! :*

About rainbow flower

Vesela,kreativna,znatiželjna,osjećajna,zaljubljena u život...:)

5 Comments

 1. Ma kog briga kako izgledaju, bitno da funkcioniraju u kadi 😉 I ja ovaj vikend čarobiram s nekakvim sapunčićima, vidjet ćemo kako će to završit hihi..
  Laku noć do preksutra, kažu opet + 18 😀

 2. I ja se veselim jednog dana imati kadu 🙂

  Baš mi se sviđaju jer su ,,nesavršene˝, a oni koji pate na proporcionlanost uvijek se mogu poslužiti kalupima 😉

  Hvala na ovom super postu 🙂

 3. @SuperNova ja je imam jedino na selu nažalost
  @Melita baš me zanimaju tvoji sapunčići,ja se uskoro bacam i na neke maske i balzamiće za usne nadam se 😉 jedva čekam proljećeeeee 😀
  @Zmaj,nema na čemu 😉 nadam se da će uskoro biti još sličnih

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *


jedan × = 7