Interliber 2014. – new in

Pozdrav dragi moji!

Ove godine sam prvi put bila na Interliberu – što je poprilično čudno za jednog knjiškog moljca. Svake godine mi se nešto ispriječi. Sreća moja, ove godine mi je suprug ispunio veliku želju i otišli smo u Zg, juhuuuu (još se navikavam na ono suprug 😀 ).

Evo mog ulova:

IMG_5114

IMG_5112

 

Mi smo bili u petak,bila je gužva i prije toga smo išli i u Ikeu (pofotkala sam stvarčice,bit će i taj post)  i nosili stvari sa sobom. Bila sam sretna kao malo prase i jedva sam dočekala da uronim u čarobni svijet knjiga. Bilo je i vruće i naporno,ali mi je bilo divno jer sam se dokopala dosta knjiga s popisa. Cijene jesu bile niže,no kada su pisali i najavljivali da su knjige od 3 kn pa nadalje… trebalo se zapitati kakve su to knjige za 3 kn 🙂 Uspjela sam ove knjige vrlo povoljno kupiti, 270 kn sam ih platila ukupno. Ukoliko budem imala priliku voljela bih otići i sljedeće godine. A knjige … uh,ooodlične su!

Slatki zalogaj; Jeanne Ray

Ovu knjigu sam pročitala prošle godine i jako mi se svidjela. Preporučila sam je i vama,baš je za božićno vrijeme. Neki se možda pitaju zašto sam je kupila ako sam je pročitala, no ukoliko mi se neka knjiga baš svidi poželim je imati u svojoj kolekciji. Roman Slatki zalogaj portret je obitelji čije pomalo prgave i simpatične reakcije osjećamo bliskima i stvarnima, a ljubav prema kolačima koja nadjačava sitne, ali razorne razmirice, čini ovu priču bajkom naše svakodnevnice koja će nas iskreno nasmijati.

IMG_5120

Julie&Julija; Julie Powell

Možda ste gledali film snimljen po ovoj knjizi,a knjiga je napisana po istinitom događaju. Ja sam film gledala i bio mi je izvrstan, pa kada sam ugledala knjigu na Interliberu odmah sam je zgrabila. Knjigu sam pročitala i odlična mi je,a jučer sam ponovno gledala i film. Pronalazim dosta sličnosti, tj. poistovjećujem se s nekim stvarima pa mi je valjda knjiga još i draža. Topla,duhovita i zanimljiva priča. Neću više pisati jer planiram napisati zasebnu recenziju.

IMG_5121

 Ispričat ću ti priču; Jorge Bucay

Ovu knjigu sam takodjer pročitala, ooodlična je. Napisala sam i recenziju na blogu pa vam stavljam link: https://rainbow-flower.net/ispricat-cu-ti-pricu/ .Vrijedna je pažnje itekako.

IMG_5122

Voljeti se otvorenih očiju; Jorge Bucay

Autor i prethodne knjige. Svidja mi se stil pisanja i ova knjiga mi je bila na popisu. Počela sam je sinoć čitati i za početak vam mogu reći da je vrlo poučna. Evo što kažu o knjizi: Kada marketinški stručnjak Roberto dobije e-mail namijenjen nekom Fredyju. obriše ga bez razmišljanja. Međutim mailovi i dalje stižu, i znatiželjni Roberto ih potajno počne čitati. Šalje ih psihoterapeutkinja Laura….

IMG_5123

Šal od kašmira; Rosie Thomas

Ovu knjigu mi je preporučila prijateljica koja je ima i kaže kako ju je puno više platila, tako da mislim da je ovo super ulov, radnja mi se čini baš zanimljiva. Posljednjeg dana boravka u staroj kući, gore na katu, u očevoj spavaćoj sobi, Mair je osjećala neugodnu prazninu koja nastaje nakon gubitka roditelja. Kasnije pronalazi svoj ključ sudbine – šal od kašmira koji je pripadao njezinoj baki …

IMG_5124

Pod limunovim stablom; Bhira Backhaus

Sadržaj ove knjige mi se isto tako učinio zanimljiv. Mlada Indijka Jeeto bori se kako bi pronašla vlastito mjesto u svijetu dogovorenih brakova i stroge obiteljske tradicije pandžapske zajednice u kalifornijskom Oak Groveu.

IMG_5128

U rukavicama mi je ionako prevruće, Bruno Šimleša

Brunu Šimlešu većina nas zna kao voditelja u meni ooodličnoj emisiji “Svaki dan, dobar dan!”. Bruno je sociolog i do sad je objavio 6 knjiga. Ova knjiga mi je isto bila na popisu i jedva čekam da je počnem čitati. Evo što piše: Ova knjiga je posvećena svima koji život ne žele doživljavati kao generalnu probu i ne mire se sa životom koji ih ne zadovoljava. Posvećena je svima koji traže odgovore, a ne izgovore i žele svoj život posvetiti ljubavi!

IMG_5130

Muškarac i dječak; Tony Parsons

Književni klasik jednog od najvećih suvremenih britanskih pisaca. “Parsons je napisao snažnu, duhovitu i mudru knjigu. Njegovi su likovi od krvi i mesa, živi, stvarni ljudi; a njegovi dijalozi – briljantni. ” Harry Silver ima sve: prelijepu ženu, divna četverogodišnjeg sina i odličan posao u medijima. No jedne noći upušta se u avanturu i upropasti sve. Tek nakon toga Harry će početi učiti pravo značenje života i ljubavi.”

IMG_5131

Žena vremenskog putnika; Audrey Niffnegger

Po ovoj knjizi je snimljen i film, nisam ga gledala ali svakako to planiram ispraviti uskoro.  “Kada Henry upozna Clare, njemu je 28, a njoj 20 godina. On je zaneseni knjižničar, a ona prelijepa studentica likovne akademije. Činilo mu se da se tada prvi put susreću i upoznaju, no on se pojavljuje u njezinu životu od njezine šeste godine…”

IMG_5136

Kradljivica knjiga; Markus Zusak

Poznata knjiga za koju sam dobila preporuku. Planirala sam je posuditi u knjižnici, no kada sam je ugledala na Interliberu po povoljnoj cijeni bez razmišljanja sam je kupila. “Neponovljiva priča o ljubavi i smrti, roman koji će oduševiti i djecu i odrasle. Priču iz 1939. godine i Njemačke kojom vladaju nacisti priča sama Smrt. Djevojčicu Liesel i njezina mlađeg brata majka je prisiljena povjeriti udomiteljima, a kada na putu prema novom domu Lieselin brat umre, djevojčica će na njegovom grobu pronaći knjigu uz koju će naučiti čitati i koja će joj promijeniti život…”

IMG_5118

 Kako vam se sviđa moj ulov? Jeste vi bili na Interliberu ove godine i što ste kupili? Ukoliko imate želju da tipkam o nekoj knjizi pišite 😉

About rainbow flower

Vesela,kreativna,znatiželjna,osjećajna,zaljubljena u život...:)

4 Comments

  1. Koji dobar ulov 😀 Nisam ove godine bila na Interliberu, neka me viroza uhvatila pa sam zadužila sestru da mi kupi nešto i donijela mi je jednu Šalkovićevu knjigu 🙂 Ženu vremenskog putnika obožavam te također imam svoj primjerak knjige, Kradljivicu knjiga nisam čitala, imam skinut film, ali nisam ga još pogledala jer bih željela prvo pročitati knjiguv:D

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *


− dva = 6