Okus tuge u torti od limuna; Aimee Bender

Pozdrav!

Slabo sam vam u ovih par godina tipkala o knjigama, i ne znam iskreno zašto je to tako. Trebalo bi to promijeniti, pa evogac.

Jedna od najdražih zanimacija mi je šetati po knjižnici. Već si unaprijed pripremim platnenu vrećicu jer znam da će mi ruke biti pune knjige. I dok radoznalo očima tražim zanimljive naslove i korice pogled mi je zastao na ovoj knjizi koja mi se učinila dobra. I dobro mi se učinilo. Knjigu sam doslovno gutala i pročitala sam je u jako kratkom vremenu.

Lako se čita i zanimljiva je, a priča, između ostalog o djevojčici Rose koja osjeća tuđe emocije u hrani. Intenzivno osjeća i nemir, tugu i nezadovoljstvo svoje majke i to još u svojoj rođendanskoj torti od limuna, čiji je recept zajedno tražila s njom kako bi je zajedno pripremile. Isprepliće se tu priča i o njenom čudnom bratu i obiteljskom životu koji je zamršen.

Rose je poprilično zbunjena i opterećena svojim darom i za nju hrana svaki put predstavlja i otkrivanje i zbog svakog novog zalogaja osjeća strah. U hrani uživa samo na jednom mjestu, u kojem joj je toplo oko srca dok jede.

“Večer prije  svog devetog  rođendana  Rose  Edelstein, pomalo povučena  i nezainteresirana djevojčica, zagriza u kolač  i  iznenada otkriva svoj nadnaravni dar: shvaća da može okusiti majčine osjećaje u torti od limuna.Od tog trenutka pa do kraja života, hrana će za nju biti izazov i prijetnja. Ipak, kako Rose odrasta, uči cijeniti svoju nevjerojatnu sposobnost i postaje svjesna kako postoje stvari u životu koje čak ni njezin osjet okusa ne može razotkriti…”

Da vam ipak previše ne otkrijem, reći ću vam još samo da za knjigu Okus tuge u torti od limuna imate moje preporuke! 🙂

okus tuge u torti od limuna

okus tuge u torti od limuna

okus tuge u torti od limuna

Ako pročitate knjigu javite kako vam se svidjela! Što vi trenutno čitate?

About rainbow flower

Vesela,kreativna,znatiželjna,osjećajna,zaljubljena u život...:)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *


− 7 = jedan