Preporuke za čitanje #2

Pozdrav!

Jesen je pravo vrijeme za knjiške maratone. Ima li što ljepše nego u kišan dan skuhati si čaj ili kavu, zavući se pod dekicu ili uvaliti u stolicu na ljuljanje i čitati?

Većinom knjige biraju mene, pa je tako bilo i s ovima, osim sa zadnjom, koju sam posudila u knjižnici jer se u zadnje vrijeme dosta spominje i zaintrigirala me.

Sve knjige su vrlo lako čitljive i vrlo dojmljive. Neke su me potaknule na razmišljanje, neke nadahnule, neke vratile u djetinjstvo i slobodu… Moje preporuke imate, odlične su i vrijedne pažnje!

Kada pišem o nekoj knjizi najčešće mi dođe da se zanesem i natipkam sve i svašta, no onda stanem na loptu jer ako vam otkrijem sve i svašta neće vam biti zanimljivo čitati. Zato, kratak opis i mišljenje.

* O čemu govorim kada govorim o trčanju ; Haruki Murakami

Trčala sam rekreativno i trčanje mi se jako svidjelo. Sada već ne trčim dugo, ili trčim tu i tamo, i nažalost potpuno sam ponovno bez kondicije. To bi jako voljela promijeniti i nadam se da uskoro i hoću.

O ovoj knjizi sam čula, mislim čak da mi ju je i trener preporučio. Odlično opisuje trčanje kao aktivnost i kao strast. Nisam nikada imala afiniteta prema bilo kakvim natjecanjima, a Murakami nam piše i o svojim pripremama za maraton što mi je bilo vrlo zanimljivo čitati.

Da se razumijemo, ova knjiga nije samo o trčanju, već je i o životu, o malim stvarima, o odlukama, o osjećajima, o disciplini… Izvrsna knjiga. Ako vas i trčanje ne zanima, knjiga će vam biti zanimljiva. A još ako volite trčanje…

“Kad je 1982. prodao svoj jazz bar kako bi se posvetio pisanju, Murakami je počeo trčati, radi održavanja kondicije. Godinu kasnije, već je istrčao dionicu od Atene do Maratona, a potom i brojne druge maratone i triatlonske utrke. Sad se odlučio spojiti pisanje i trčanje i opisati kako mu je trčanje utjecalo na život i – što je još važnije – na pisanje.
Ovo intimno sjećanje je i dnevnik treninga i putopis, a govori o četveromjesečnim pripremama za Newyorški maraton 2005. godine. Čitatelju nudi široku panoramu sjećanja i zanimljivih uvida u Murakamija…˝

preporuke za čitanje

preporuke za čitanje

*Na putu kući ; Julie Kibler

Prvo što bih rekla za ovu knjigu je – dojmljiva. Puna emocija, dirljiva, temeljena na priči iz prošlosti kada su vladale rasne razlike. Prekrasno napisana. Svakako vrijedna pažnje, voljela bih je imati i u svojoj kolekciji.

Kada vremešna Isabel Mekallister zamoli svoju frizerku Dori Kurtis da je odveze u Teksas, na pogreb u Sinsinati, nijedna od njih ne sluti da će im to putovanje promijeniti život. Među njima se rađa posebno prijateljstvo zahvaljujući kojem se pred mladu Dori otvara priča Isabelinog života. Priča je to o strastvenoj, zabranjenoj ljubavi u 30-im godinama prošlog vijeka kada nije bilo lako biti crnac u Sinsinatiju, a još je teže bilo onima koju su se usudili voljeti ih…Roman “Na putu kući” je odličan prvijenac  Julie Kibler o zabranjenoj ljubavi i neočekivanim prijateljstvima… Pametno i neodoljivo!

preporuke za čitanje

preporuke za čitanje

preporuke za čitanje

*Kad čempresi šapuću ; Yvette Manessis Corporon

Isto, jedna lijepa priča koja me mislima odvela u moje selo i bezbrižna ljeta koja sam provodila s bakom i djedom. Doslovno ćete osjetiti miris mora i čempresa kada budete čitali ovu knjigu. Puna je lijepih opisa. Daphne nakon par godina odlazi u posjet u svoju Grčku i prisjeća se lijepih i bezbrižnih dana. Ponovno se počinje osjećati svojom. Između ostalog provodi dane i sa svojom bakom koja se brine za nju, priča joj priče i kuha omiljena jela…

Kći grčkih imigranata u New Yorku, Daphne, pokušava kao samohrana majka vodeći vlastiti restoran, omogućiti svojoj kćeri bolji život od onog u kakvom je ona odrasla. Daphneina najdraža sjećanja iz djetinjstva potječu iz vremena provedenog na Erikousi, čarobnom otoku na obalama Grčke gdje je provodila ljeta sa svojom bakom, ya-yom, promatrajući je dok kuha i slušajući drevne grčke mitove i predaje.
„Nezaboravna priča o tome što doista znači voljeti i biti voljen…” Maria Menounos

preporuke za čitanje

preporuke za čitanje

preporuke za čitanje

*Popis mojih želja ; Gregorie Delacourt

Poruka ove knjige je da novac ne kupuje sreću, s čim se potpuno slažem. Ukoliko nemate ljude koje volite i koji vas vole, male sitnice koje vas raduju – ni s punooo novca nećete biti sretni. Novac kupuje stvari, ali ne kupuje ljubav. Knjiga mi se baš svidjela, dočarava stvari baš onakvima kakve jesu.

Jocelyne je majka dvoje djece koja živi u naizgled sretnom braku, u gradiću u Francuskoj gdje vodi kitničarsku radnju. Jednog dana Jocelyne se počinje pitati što se dogodilo sa svim snovima koje je snivala kad joj je bilo sedamnaest. A onda osvoji jackpot od osamnaest milijuna eura – i odjednom joj se cijeli svijet nađe nadohvat ruke. Međutim odluči to prešutjeti svima, čak i suprugu. Ne unovčivši ček, počinje stvarati popis stvari koje bi joj novac priuštio. No želi li Jocelyne uistinu da joj se život promijeni?

Wet`n´wild

Jeste čitali koju od ovih knjiga? Što biste vi meni preporučili? 😉

About rainbow flower

Vesela,kreativna,znatiželjna,osjećajna,zaljubljena u život...:)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *


− jedan = 2