SALVETNA TEHNIKA

Jedna od mojih omiljenim tehnika. Čim sam se upoznala s njom zarazila sam se 🙂 Ukoliko ste među kreativcima vjerojatno ćete kao i ja u početku početi tražiti predmete po kući koje ćete ukrasiti i dati im novi štih. Ova tehnika je primjenjiva na staklu,plastici,drvetu,kartonu… Za početak ću Vam pokazati samo svoja dva predmeta koja sam ukrasila,tj na kojima sam primjenila ovu tehniku,a kroz iduće postove ću Vam otkriti još neke svoje predmete i još tehnika u kojima možete upotrijebiti salvete.

Dakle,za salvetnu tehniku Vam je potrebno:

–       salveta s motivom ili decoupage papir

–       ljepilo za salvete (koje možete kupiti u bilo kojem hobby centru) ili drvofix (koji trebate razrijediti s vodom – definitivno jeftinija opcija)

–       ravan,mekani kist

–       bijela ili neka pastelna akrilna boja (boje na bazi vode,lako se razmazuju i brzo se suše)

–       završni lak (radi zaštite predmeta, najbolji su lakovi za staklo na bazi nitra)

Postupak:

Nakon što ste odabrali predmet na kojem ćete primjeniti salvetnu tehniku (kutijica,boca,čaša,čestitka,drvena podloga…) prebojajte Vaš željeni predmet akrilnom bojom (kistom ili boju možete nanositi i spužvicom). Podloga mora biti svijetle boje jer se salveta neće vidjeti. Zatim skinite dva bijela sloja sa salvete koju ćete koristiti. Motiv sa salvete stavimo na određeno mjesto na željeni predmeti i kistom umočenim u ljepilo prelazimo preko salvete. Ljepilo ne nanosite ispod salvete već samo preko nje. Salvetu možete rezati i nanijeti je na cijelu podlogu ili možete izrezivati samo motiv sa salvete. Nakon što se predmet osuši prelakirajte ga akrilnom bojom i nikako nemojte zaboraviti kist oprati u nitro razrijeđivaču,inače će se skoriti i više neće biti za upotrebu.

Na fotkama su dva predmeta koja sam napravila sa salvetnom tehnikom: metalna kutijica koju sam prebojala bijelom akrilnom bojom i zatim salvetnom tehnikom dodala motiv cvijeća i drvo koje sam također prebojala bijelom akrilnom bojom i stavila motiv gusaka i nalijepila mašnicu od trakice.

 Ukoliko imate nekih pitanja slobodno mi se obratite. Pustite mozak na pašu i uživajte u kreativnosti 🙂

 

About rainbow flower

Vesela,kreativna,znatiželjna,osjećajna,zaljubljena u život...:)

9 Comments

  1. ovo je super za opuštanje 🙂 obožavam to raditi! imam jedno 10 000 kutijica izrađenih by ja 😉
    jednom,kad je bio rođendan mojoj kolegici stvarno nisam znala što da joj kupim,pa rekoh idem se primit posla 🙂 pošto ona voli dosta “načičkane” stvari,odlučila sam joj napraviti malo poveću kutijicu sa nekakvim šarenim salvetama,u kutijicu sam stvaila (također sam to ja napravila) šumeće kuglice za kupanje! ono,em sam uživala radeći to i em se poklon svidio kolegici <3 eto,nemora sve uvijek biti kupljeno 😉

  2. super! najsretnija sam kad dobijem nešto što netko sam izradi 😉 šumeće kuglice <3 kako ih praviš? meni je najdraža jedna drvena kutija koju sam prebojala u bijelo i stavila Eiffelov toranj s mašnicom. Sad nikako da se prihvatim posla,iako me još dvije drvene kutije čekaju 🙂

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *


dva × = 14